Balletschool Lisette

Docententeam: Lisette Moes - van Reenen, Natasja Spaans,
Nicky Pannekoek, Ruth Rosendaal
en Anouk de Wit

 

Lisette Moes - van Reenen heeft de zakelijke en de artistieke leiding over de balletschool in Oase Feelgood & Cure Center te Purmerend.
 

Zij volgde haar opleiding aan de dansacademie van de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem, waar zij geschoold is in o.a. Klassiek Ballet volgens het Vaganova en RAD systeem, Moderne dans volgens de Graham en de Limenmethode, Jazzdance en Streetdance/Hip-Hop.
Daarnaast beschikt zij over basisdiplomas van de Royal Academy of Dancing.
 

Lisette van Reenen geeft Kleuterballet en nagenoeg alle lessen Klassiek Ballet, alsmede de spitzenles.
Daarnaast geeft ze ook de lessen van de Selectie Modern en Selectie Klassiek .

 

 

Dagen: maandag t/m zaterdag (studio 1 en 2)
Lesrooster: zie lesrooster Balletschool Lisette
Kosten: zie tarieven Balletschool Lisette

 

Als u uw kind op les wilt doen of met een proefles mee wilt laten doen, graag eerst contact opnemen met Lisette Moes

 

Kleuterballet

Vanaf 3,5 jaar
 

Spelenderwijs raken de kinderen vertrouwd met de beginselen van klassiek ballet. Ritmegevoel, coördinatie en lichaamshouding zijn essentiële kenmerken van deze lessen, waarbij het maken van plezier uiteraard voorop staat!

 

Klassiek Ballet

Vanaf 5 jaar en voor volwassenen
 

De lessen zijn gebaseerd op zowel de Russische Vaganovatechniek als het systeem van de Royal Academy of Dancing (RAD). Beide lesmethodes worden wereldwijd op de meest bekende en beste opleidingen toegepast.
Een combinatie van deze stijlen waarborgt een uitstekende basisopleiding.

 

Streetjazz

Vanaf 7 jaar
 

Een combinate van zowel invloeden uit de Streetdance- als de Showjazz wereld, zodat de kinderen van beide werelden het beste meekrijgen.
De flow en losheid van Streetdance en de swing en lange lijnen van Jazz.

 

Hip-Hop

Vanaf 9 jaar

Er wordt gedanst op hedendaagse R&B- en Hip-Hopmuziek. Een hele leuke manier om aan je conditie te werken en ook nog eens de show te stelen op het schoolfeest of in de discotheek.

 

Showjazz

Voor volwassenen

Deze vrolijke vorm van Jazzdance is extravert en met een hoog showgehalte. Je leert jazztechniek en er wordt veel aandacht besteed aan expressie, presentatie en inleving.
 

Modern

Vanaf 15 jaar en voor volwassenen
 

Speciaal voor onze gevorderde leerlingen. Moderne dans lijkt in vele opzichten op ballet, maar kan vaak ook juist het tegenovergestelde zijn, want wat bij ballet niet mag, mag in moderne dans vaak allemaal wel. Toch is een algemene basiskennis en ervaring met de ballettechniek wel een pre als je deze dansvorm wilt beoefenen.

 

Tapdance

Vanaf 8 jaar en voor volwassenen
 

Deze lessen zijn een combinatie van technieken en dansante oefeningen waarbij afgesloten wordt met een stukje choreografie. Hierbij komen de wereldwijd bekende passen en combinaties aan bod, maar ook de eigen creaties van docente Ruth Rosendaal, die tot de tapdans-top van Nederland behoort.

 

Cheerdance

Vanaf 8 jaar

Cheerdance combineert passen uit Streetdance, Jazzdance en Aerobics. We wisselen echte cheerdance choreografieen af met sprongen (jumps) uit de cheerleading sport. Plaatsing, kracht, lenigheid en uitstraling komen aan bod in de lessen.

 

Ballet Stretch & Strength

Volwassenen (en jongvolwassenen)

 

Vanaf seizoen 2015-2016 is er op dinsdagavond een heerlijke Ballet Stretch & Strength les voor volwassenen (en jongvolwassenen). Deze les bestaat uit oefeningen, deels liggend op een mat, om het lichaam te versterken en leniger te maken, zoals de naam al zegt. Een heerlijke workout van een uur om je lijf in conditie te brengen, zowel voor dansers als voor niet-dansers. Een combinatie tussen pilates en ballet, rustig tempo, maar onmiskenbaar pittig. Billen, benen, buik, armen, rug, alles komt aan bod. We gebruiken soms gewichtjes, soms een thera-band (elastiek). Zelf hoef je alleen maar een grote handdoek mee te nemen en iets gemakkelijks aan te trekken.
De ideale afsluiting van een drukke werkdag!

 

Modern-Jazz

Vanaf 9 jaar

 

Vloeiend en speels omgaan met de zwaartekracht, gebruik maken van je sprongkracht, placering en ruimte. Soms sierlijk, soms krachtig.
We werken aan o.a. jazztechniek, lenigheid, een mooie lichaamshouding, coördinatie, krachtopbouw en natuurlijk danscombinaties.

 

Spitzenlessen

Vanaf 12 jaar en voor volwassenen

 

Voor velen de bekroning op jarenlang ballettraining, de kers op de taart! Dansen op de toppen van je tenen, zodat je je zo licht voelt als een fee. De werkelijkheid is misschien wat minder idyllisch maar nog steeds de moeite waard!

 

 

TERUG NAAR BOVEN