Bowen Therapie

 

Marieke Koopman

 


Bowen: geef je lichaam de ruimte en ontspanning

 

Sinds juli 2012 Bowen Therapeut (zie: Bowen Therapie), aangesloten bij de VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen) en erkend door de BTPA (Bowen Therapy Professional Association) en sinds 2002 Oefentherapeut Mensendieck in Oase Feelgood & Cure Center te Purmerend.

 

Loop jij al een tijdje rond met pijnklachten? Voel je je gespannen, slaap je slecht en zit je niet lekker in je vel? Maakt het jou wel eens kribbig, chagrijnig dat je lijf niet wil doen wat jij  het liefste wil? Begin jij situaties te vermijden zoals verjaardagen, etentjes, bioscoopbezoek, sport of hobby’s omdat je weet dat hierdoor de klachten erger worden?

Ben je het zat, wil je hier graag verandering in maar heb je geen zin in langdurige, pijnlijke behandelingen? Wil je minder pijn, vrijer en makkelijker kunnen bewegen en weer genieten van je hobby’s, je kinderen, je werk? Hoe zou het zijn wanneer je beter kunt slapen, meer energie hebt en je je weer prettig voelt in je lijf?

 

Misschien heb ik dan iets voor je. Ik help namelijk mensen om van hun klachten af te komen en zich weer lekker in hun vel te voelen op een pijnloze manier en vanuit ontspanning. Ik gebruik hiervoor de Bowentechniek. Een zachte, lichaamsvriendelijke methode die vooral inwerkt op het fascieweefsel van je lichaam.

De behandeling vindt plaats in ontspannen sfeer op de behandeltafel met handdoeken of een deken over je heen zodat je heerlijk warm en zo prettig mogelijk ligt. Behandel ik jou met Bowen, dan nodig ik je lichaam uit om spanning los te laten, ruimte te maken, te genezen daar waar het nodig is. Daarvoor gebruik ik alleen mijn duimen of wijsvingers. Met lichte vingerdruk maak ik een rolbeweging over spieren, pezen of zenuwen. Bowen forceert dus niets. Vaak voelen mijn klanten snel verandering: warmte, tintelingen, ontspanning, soepeler bewegen, minder pijn, beter slapen. Met 4 behandelingen is vaak wel duidelijk of de behandeling aanslaat of niet. Eindeloos uitproberen of het werkt is dus niet nodig.

 

Fascieweefsel reageert op gespannen zijn, overbelasting en bijvoorbeeld een val of blessure door samen te trekken.  Omdat alles van jouw lichaam als het ware is ingepakt in dit weefsel en zelfs helemaal de diepte ingaat waar het ook je organen omvat, kan een klacht gemakkelijk ontstaan op een plaats waar de oorzaak niet direct zit. Zo kan gespannen fascie van bijvoorbeeld een overbelaste schouder, gaan trekken richting je rug of je voet of invloed hebben op je organen en daar klachten veroorzaken. Daarom behandel ik met Bowen ook altijd je gehele lichaam.

 

Spreekt je dit aan? Denk je dat de Bowentechniek ook voor verandering van jouw klachten kan zorgen? Wil je meer weten of wil je een afspraak maken? Mail mij dan op marieke_koopman@hetnet.nl of kijk op mijn website www.bowenpurmerend.nl

Ik help je graag verder!

 

Gezonde groet,

 

Marieke Koopman

 

 

 

Sinds juli 2012 Bowen Therapeut, aangesloten bij de VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen) en erkend door de BTPA (Bowen Therapy Professional Association) en de Bowen Belangen Vereniging.
En sinds 2002 Oefentherapeut Mensendieck (zie: Oefentherapie Mensendieck) in Oase Feelgood & Cure Center te Purmerend.

 

Wat is Bowen Therapie/ Bowen Techniek?

De grondlegger van de Bowen Therapie is Thomas Ambrose Bowen uit Australië.
De Bowen Techniek is een bijzondere en effectieve behandelmethode, waarbij het zelfherstellend vermogen van het gehele lichaam geactiveerd wordt. De techniek kan hierdoor worden ingezet bij een zeer groot aantal aandoeningen.
Het vermindert pijn, brengt je mentaal en fysiek weer in balans, is zeer rustgevend en geeft je nieuwe energie. Bij sporters kan de techniek worden ingezet om blessures te voorkomen of versneld te laten genezen en prestaties te verhogen.


Met de duimen of de wijsvingers wordt een korte rolbeweging over de huid en de daaronder liggende fascie gemaakt: de Bowen ‘move’. Deze rolbeweging wordt uitgevoerd met lichte druk en is dus niet pijnlijk. Dit zet vervolgens een kettingreactie in gang waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd, het lichaam ontspant en komt tot rust.

 

Belangrijk onderdeel van de behandeling is het regelmatig kort pauzeren: na een klein aantal moves wordt het lichaam volledig met rust gelaten om de hersenen de tijd te geven te reageren op de zojuist gegeven prikkels/ impulsen. Een Bowenbehandeling veroorzaakt als het ware een reset in het autonome zenuwstelsel: het lichaam komt in een toestand van ontspanning en herstel. Actuele, niet actuele en zelfs vergeten klachten kunnen hierdoor verminderen of zelfs geheel verdwijnen.

Het is een verrassend respectvolle eenvoudige techniek die meestal na twee of drie behandelingen, eens per week, al tot veranderingen leidt.

Indicaties voor de Bowen Techniek

Bowentherapie kan bij iedere klacht worden toegepast en kent geen contra-indicaties.
Bijvoorbeeld:

 • alle spier- en gewrichtsproblemen

 • hooikoorts

 • hoofdpijn / migraine

 • spijsverteringsproblemen

 • ademhaling- en longproblemen

 • vruchtbaarheidsproblemen

 • borst problemen

 • nierproblematiek

 • lymfedrainage

 • depressie

 • burn-out

 • klachten na een ongeval

 • onrustige baby’s / kinderen

 • en nog veel meer…

Andere behandelingen

Bowen Therapie kan niet gelijktijdig met andere manuele therapieën (Manuele Therapie, massages, Reflexologie e.d.) gegeven worden. Het lichaam krijgt dan teveel of tegenstrijdige impulsen te verwerken waardoor het effect van de Bowenbehandeling vermindert.
Bowen Therapie kan wel goed samen met Oefentherapie Mensendieck.

 

Voor meer informatie e/o een afspraak maken, kunt u contact opnemen met
Marieke Koopman

TERUG NAAR BOVEN