Sunshine Yoga met Marieke

Marieke Koopman

 

Wil jij je dag op een ontspannen manier, krachtig en met focus beginnen? 
Wil je goed in je vel en stralend voor de dag komen?
Wil jij ook het beste uit jezelf en uit je dag halen?
Dan is Sunshine Yoga in de ochtend misschien wel iets voor jou.
 

Wat gaan we doen:

Door het doen van Asana’s  (lichaamshoudingen) maak je eerst rustig je lichaam en je geest wakker, breng je je lichaam in beweging en laat je de eventuele spanning van de dag(-en) ervoor los. Je leert hierbij goed naar je lichaam te luisteren. Wat heeft het echt nodig? Wat voelt goed voor jou? Waar kan je je lichaam nog meer laten ontspannen,  de ruimte geven?  Op welke manier werkt het voor jou het beste?

De energie gaat heerlijk door je lijf stromen zodat je je  krachtiger gaat voelen energieker en ‘more Alive’!

Tijdens de lessen is er aandacht voor een ontspannings- visualisatie- of meditatie oefening  om de ontspanning te verdiepen,  de stilte op te zoeken in jezelf en je bewustzijn te vergroten.

Het wordt super leuk, magisch en gevarieerd!  Doe je mee?

 

Kan je echt niet wachten om mee te doen?  Laat het mij dan weten! Mail dan naar: info@bowenpurmerend.nl en meld je vandaag nog aan!

 

 

Dag: donderdag (yogaruimte boven)
Begint bij genoeg aanmeldingen
Tijd: 20.30 – 21.30 uur

 

Kosten: € 10,00 per les (per maand te voldoen)
Proefles: gratis


Instroom gedurende het hele jaar mogelijk!!

 

Als u op les wilt of met een gratis les mee wilt doen, graag eerst contact opnemen met de docent

 

Ik had ook kunnen stoppen..

Toen ik, alweer een aantal jaar geleden begon met de eerste les van de Raja Yoga opleiding, werd mij gevraagd waarom ik mee wilde doen. Mijn antwoord was simpel: Ik was graag bezig met mijn lichaam, 'iedereen' doet yoga en ik wilde nu wel eens weten wat yoga voor mij kon betekenen. Het antwoord dat ik daarop vervolgens kreeg was dat ik niet te veel op moest rekenen op het lichamelijke stuk, dat yoga veel meer gaat om loslaten van aangeleerd gedrag, veerkracht ontwikkelen en jezelf vrij maken. Ik was perplex! Er schoten allerlei gedachten door mijn hoofd: is dat dan niet wat yoga is? in de allermooiste en alleronmogelijkste houdingen staan, een fit en soepel lijf creëren en vooral heerlijk ontspannen en relaxed zijn? Wil ik dan wel hiermee doorgaan? Ik had een stemmetje in mijn hoofd dat zei: je kan altijd nog stoppen.. Maar, aan de andere kant was er dat gevoel: stoppen is geen optie. Ik besloot te blijven en te bekijken wat ik ervan zou kunnen leren. En ook al begreep ik de eerste maanden helemaal niets van de energiestromen, ego, chakrasysteem en het universum, iets in mij zei vol te houden, dat dit oeroude wijsheden zijn die goud waard zijn. Dat dit mij zou helpen mijn leven, het leven veel beter te begrijpen en dat ik misschien ook wel die vastgeroeste onzekerheid, waarvan ik was gaan geloven dat het gewoon bij mij hoorde en heel veel last van had, misschien wel eens kwijt zou kunnen raken! Ik hield vol, leerde en studeerde en haalde uiteindelijk mijn eindgesprek. Mijn nieuwsgierigheid, mijn drang tot het onderzoeken van nieuwe dingen heeft ertoe geleid dat ik de weerstand die ik voelde in de eerste plaats, aan de kant kon schuiven. Ik weet nu waarom ik die onzekere gevoelens heb, waar die vandaan komen en waarom het onzin is. Ik weet nu dat wij allemaal helemaal goed zijn, zoals we zijn. En dat, wanneer je jezelf schuil houdt achter je eigen veilige 'muren' en de wereld niet geeft wat jij te geven hebt, dat je egoïstisch handelt: geleid door angsten. dat je jezelf daardoor steeds een beetje afbreekt, zwakker maakt. Ik weet nu dat angst je afhoudt van het nemen van nieuwe stappen die leiden naar nieuwe mogelijkheden waar je nooit het bestaan van afwist! Maar waar je altijd weer van leert, groter en sterker wordt. Daarom neem ik iedere dag een nieuwe stap. Meestal een kleintje en soms een hele grote, altijd in de richting van een voor mij geweldig mooi leven, dat precies past bij wie ik ben.

Welke nieuwe stap maak jij vandaag? Geniet van je dag! 

Marieke

 

TERUG NAAR BOVEN