Qigong

Bert Mentink

 

Bert Mentink maakte in 1989 voor het eerst kennis met Qigong. Dat was aan het begin van zijn vierjarige opleiding tot Shiatsutherapeut.
Shiatsu (drukpuntmassage) is net als Qigong (en Tai Chi) gebaseerd op het Taoisme en de traditionele Chinese geneeskunde (Yin/Yang, 5 elementen en meridianenleer).
Na les te hebben gevolgd bij veel verschillende Qigong docenten is Bert in 2018 begonnen met wekelijkse Qigonglessen te geven.

 

Met deze energietraining, die ook wel Chinese yoga wordt genoemd, werk je o.a. aan energie door heel je lichaam, weerstand, innerlijke kracht, flexibiliteit, conditie, balans, geestelijke rust.
Qigong (chi kung) is niet moeilijk? Want het bestaat uit een serie eenvoudige oefeningen die je meteen mee kunt doen. Het zijn bewegingen met aandacht (Mindful) en op het ritme van je ademhaling. Je geeft het lichaam de kans om de energie of Qi die in het lichaam en overal om ons heen is op te nemen en te verspreiden. Doordat alle onderdelen van het lichaam aandacht krijgen komt de energie ook terecht op plekken die je weinig gebruikt. Deze komen tot leven. De uitdaging is om de oefeningen te verdiepen en steeds meer te gaan voelen wat ze met je doen.

 

Cursusoverzicht

Dag: maandag (yogaruimte boven)
Tijd: 10.00 - 11.00 uur

 

Dag: maandag (yogaruimte beneden)
Tijd: 20.00 - 21.00 uur

 

Kosten: € 10,00 per les (je betaalt alleen voor de keren dat je daadwerkelijk komt)
Proefles: gratis (na contact met Bert)

 


Instroom gedurende het hele jaar mogelijk!!

Als u op les wilt, graag eerst contact opnemen met de docent