Hatha Alignment Yoga

 

Ellen Nijhof

 


Met veel plezier geef ik nu alweer enkele jaren yogales. Met een onderwijsachtergrond en een passie voor bewegen ben ik geschoold en heb ik mij ontwikkeld in de Yoga.
Het blijft prachtig om te zien wat yoga voor de deelnemers kan doen en betekenen.


Er zijn zoveel soorten yoga. Waarom Alignment?

Bewegingen die je maakt, zijn door middel van bewegingsketens met elkaar verbonden. In deze ketens kunnen door verschillende redenen verstoringen ontstaan. B.v: spanning, stress, een hobby of sport waarbij je steeds dezelfde beweging maakt, lang in dezelfde werkhouding zitten of staan. Door deze verstoringen kunnen allerlei houdings/bewegingspatronen ontstaan. B.v: je bovenrug wordt krom, je schouders stijf, er ontstaat spanning in je onderrug. Dit gaat gaat uiteindelijk je bewegingen beperken en hier kunnen klachten uit ontstaan. 
Alignment Yoga helpt spierspanning te verminderen, je houding te verbeteren en is een goede manier om te leren omgaan met spanning en stress.

Wat is Alignment

In deze herstellende en matig intensieve yogales leer je de vaste houdings- en bewegingspatronen te doorbreken.
Goede alignment wil zeggen dat het lichaam zonder spanning vrij kan bewegen.
Er gaat speciaal aandacht naar het “uitlijnen” van de wervelkolom. Dit kan helpen om nek, rug en schouderklachten te verminderen en te voorkomen.
Alignment Yoga helpt om de “gestresste” spieren te ontspannen en de “slapende” spieren wakker te schudden.
Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan kracht en flexibiliteit en is er ruimte voor totale ontspanning.Kenmerkend voor deze yogavorm is het gebruik van tools (o.a; rolletjes, boogjes, stripjes en schouderstandblokken) om specifieke delen van het lichaam te ontspannen en te mobiliseren waarbij tegelijkertijd een lichaamsbewustwording ontstaat.
Na het soepeler en beweeglijker maken van het lichaam wordt op de juiste plekken kracht en coördinatie opgebouwd in de traditionele asana's. Op deze manier wordt de lichaamshouding verbeterd en kunnen veel voorkomende klachten (zoals RSI) verdwijnen. In dit proces staat de ademhaling centraal.

 

 

Dag: maandag (nieuwe yogaruimte beneden)
Tijd: 16.00 - 17.00 uur

 

Dag: woensdag (nieuwe yogaruimte beneden)
Tijd: 10.30 - 11.30 uur


Instroom gedurende het hele jaar mogelijk !!

Als u op les wilt, graag eerst contact opnemen met de docent

 

TERUG NAAR BOVEN