Mindfulness, een ontspannen gedachte

Bärbel Müller


Bärbel Müller is de oprichter van DE VER-BEELDING en al sinds enkele jaren werkzaam als creatief en kunstzinnig counselor/trainer. Daarvoor heeft zij bij verschillende organisaties en in diverse functies gewerkt en tot 2005 als personeelsmanagement-adviseur bij de overheid. Tijdens deze periode en daarna heeft zij ruime ervaring opgedaan in het geven van trainingen en het begeleiden van groepen.
Bärbel heeft trainingen gevolgd in Zijnsgeoriënteerde visie en werkwijze. Daarnaast volgde zij de opleiding tot psycho-sociaal counselor met kunstzinnige counseling als specialisatie. 
Tevens is zij gediplomeerd trainer Mindfulness Based Cognitive Therapy (Mindfulness).

 

Een beetje stress, daar is niets mis mee, maar wanneer de ene situatie wordt gevolgd door de andere is er geen ruimte om te herstellen en kan chronische stress ontstaan. Gevolg hiervan is lichamelijke, geestelijke en emotionele uitputting.

 

Wat is Mindfulness?

Mindfulness is een bewuste open vriendelijke aandacht die vrij is van veroordelingen. Het is nooit afhankelijk van wat in het leven gebeurt. Het is enkel een houding die je te allen tijde kunt aannemen. In feite heb je niets nodig om mindful te zijn.
 

Tijdens dit programma leer je effectief om te gaan met stress.
We richten ons op het oefenen van mindfulness; aanwezig zijn in het hier en nu waardoor belemmerende gedachten, emoties en spanning makkelijker kunnen worden losgelaten. Er ontstaat een balans tussen spanning en ontspanning waardoor productivi­teit, werkplezier, creativiteit en algeheel welbevinden toeneemt. Kortom een uitstekende, en wetenschappelijk bewezen, techniek om stress te bestrijden.  


Het programma bestaat uit 8 wekelijkse sessies van 2 tot 2½ uur en kenmerkt zich door veel praktische oefeningen zoals begeleide aandacht- en concentratie oefenin­gen, bewegingsoefeningen, zit- en loopmeditatie en is er elke bijeenkomst ruimte voor het bespreken van ervaringen.

 

Wil je de training liever overdag of op een andere dag volgen, laat het dan weten. Bij voldoende aanmeldingen start ik ook overdag of op een andere dag een groep.


Dag: datum wordt nog bekend gemaakt
Tijd: 19.30 - 22.30 uur
Kosten:  € 310,00 
inclusief BTW, intakegesprek, 8 lessen, werkboek, oefen cd’s, thee, gebruik van materialen
Deelnemers: minimaal 4

 

Graag contact opnemen met Bärbel Müller als u zich wilt opgeven voor de training